Polityka prywatności

POLITYKA OCHRONY PRYWATNOŚCI

www.taniesianie.pl

§ 1 Postanowienia ogólne

  1. Administratorem danych osobowych użytkowników serwisu internetowego znajdującego się pod domeną www.taniesianie.pl jest Kanclerz Polska Sp. z o.o. z siedzibą: ul. Owocowa 10a, 40-158 Katowice, dokumentacja spółki przechowywana w: Sąd Rejonowy Katowice-Wschód w Katowicach Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000877786, NIP: 9542822306, REGON: 387932896, kapitał zakładowy: 5.000 zł opłacony w całości (dalej: „Administrator”).
  2. Kontakt z Administratorem możliwy jest: (i) na adres e-mail: sklep@taniesianie.pl (ii) pisemnie, na adres Administratora: ul. Ząbkowska 14/7, 03-735 Warszawa.
  3. Celem Polityki jest określenie działań podejmowanych w zakresie danych osobowych gromadzonych za pośrednictwem strony internetowej Administratora oraz powiązanych z nimi usług i narzędzi wykorzystywanych przez jej użytkowników, jak i w ramach działalności zawierania i realizowania umów w kontakcie poza stroną internetową.
  4. W razie konieczności postanowienia niniejszej Polityki mogą ulec zmianie.

§ 2 Podstawy przetwarzania, cele i przechowywanie danych osobowych

  1. Dane osobowe użytkowników są przetwarzane zgodnie z Ogólnym Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych, Ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 10.05.2018 r. oraz Ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18.07.2002 r.
  2. W przypadku przetwarzania danych osobowych na podstawie przesłanego przez użytkownika e-maila (np. poprzez formularz kontaktowy) lub reklamacji przetwarzanie takie następuje na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych, zgodnie z którym przetwarzanie danych jest konieczne w celu podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą.
  3. W przypadku uzyskania odrębnej zgody użytkownika, jego dane osobowe mogą być przetwarzane przez administratora również w celach marketingowych, w tym w celu kierowania informacji handlowej drogą elektroniczną na wskazany przez użytkownika adres e-mail (art. 6 ust. 1 lit. a Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych).
  4. W przypadku zawierania i wykonywania przez Administratora umowy sprzedaży, druga strona ma obowiązek podać dane niezbędne dla zawarcia takiej umowy (co jest wymogiem umownym, a w zakresie numerów podatkowych także wymogiem ustawowym) i w tym celu Administrator przetwarza dane osobowe (art. 6 ust. 1 lit. b Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych).
  5. W przypadku przeprowadzania badań i analiz w celu poprawy działania dostępnych usług (np. narzędzia śledzące) jako podstawę przetwarzania danych wskazuje się art. 6 ust. 1 lit. f Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych.
  6. Dane osobowe użytkowników przechowywane są nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania, tj. do momentu cofnięcia zgody jeżeli przetwarzanie odbywa się w oparciu o taką zgodę, do momentu przedawnienia roszczeń Administratora i drugiej strony w zakresie realizacji zawartych umów (w przypadku umów sprzedaży 2 lata, licząc do końca roku) oraz do momentu realizacji zapytania kierowanego za pomocą e-mail lub do czasu zakończenia rozpatrywania reklamacji.
  7. W zakresie niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej, jej funkcjonalności oraz prawidłowego przeprowadzenia operacji płatności za produkty, strona korzysta z metadanych Użytkownika. Przez metadane należy rozumieć proces odczytywania i rozpoznawania przez system informatyczny strony konfiguracji i podzespołów komputera z którego korzysta użytkownik w celu dopasowania strony do jego możliwości oraz ustanowienia bezpiecznego połączenia między komputerem użytkownika a stroną. Co ważne takie metadane nie mogą prowadzić do identyfikacji Użytkownika, jak również nie są w żaden sposób szkodliwe dla przechowywanych na komputerze danych. Tym niemniej Użytkownik ma prawo w każdym momencie wycofać zgodę na przetwarzanie metadanych poprzez stosowne skonfigurowanie swojej przeglądarki lub pobranie stosownej wtyczki dostarczanej przez producenta przeglądarki. W tym celu należy skonsultować się z producentem oprogramowania i jego zaleceniami.

§ 3 Przetwarzanie danych osobowych osób współpracujących lub kandydatów w procesie rekrutacyjnym

  1. Administrator zapewnia, że wszelkie zebrane dane osobowe służą wyłącznie do realizacji obsługi współpracy z Administratorem, na potrzeby rekrutacji do zespołu partnerskiego oraz nie są przechowywane dłużej niż to jest konieczne ze względu na wyżej wymienione powody. Przetwarzanie danych odbywa się tu na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych.
  2. Przesłane przez kandydatów do współpracy CV i dane w nim zawarte są przetwarzane i przechowywane jedynie w celu rekrutacji do zespołu partnerskiego i wyłącznie do czasu zakończenia procesu rekrutacji. Dane są tu przetwarzane na podstawie 1 lit. b Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych.
  3. Kandydaci do współpracy a także podmioty współpracujące mają prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, jak również prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  4. Podanie danych osobowych jest przez kandydatów na współpracowników jest dobrowolne lecz niepodanie danych uniemożliwi realizację procesu rekrutacyjnego.
  5. Administrator przetwarza wizerunek współpracownika lub kandydata na współpracownika jedynie po uzyskaniu jego uprzedniej zgody na takie działanie wskazując jednocześnie zakres przetwarzania. Przetwarzanie odbywa się tu na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych.

§ 4 Udostępnianie danych

  1. Administrator zapewnia, że wszelkie zebrane dane osobowe służą do realizacji zobowiązań wobec użytkowników. Informacje te nie będą udostępniane osobom trzecim za wyjątkiem sytuacji, gdy:
    1. uprzednio zostanie wyrażona wyraźna zgoda osób, których one dotyczą, na takie działanie, lub
    2. przekazanie takie jest niezbędne w przypadku korzystania przez Administratora z osób współpracujących, np. księgowych, podwykonawców i osób współpracujących przy wykonywaniu umowy (np. kurierów, dostawców asortymentu), kancelarii prawnych,
    3. jeżeli obowiązek przekazania tych danych wynika lub będzie wynikać z obowiązujących przepisów prawa, np. organom ścigania.
  2. Administrator może udostępniać dane zanonimizowane (tj. takie, które nie identyfikują konkretnych Użytkowników) zewnętrznym usługodawcom w celu lepszego rozpoznania atrakcyjności reklam i usług dla użytkowników, a w tym zakresie ze względu na siedzibę dostawców oprogramowania dane mogą być przekazywane – z zachowaniem zasad ich ochrony – do państw trzecich, zapewniających jednak standardowy postanowień umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską w zakresie przetwarzania danych osobowych. Tymi podmiotami w przypadku Administratora są:

    - Google LLC. (siedziba: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) dla narzędzi Google analytics służącego do do analizy statystyk serwisów WWW, Google Tag manager: służącego do zarządzania skryptami poprzez łatwe dodawanie fragmentów kodu do witryny lub aplikacji oraz śledzenia działań wykonywanych przez użytkowników w witrynie WWW, Google Ads służącego do wyświetlania linków sponsorowanych w wynikach wyszukiwania wyszukiwarki Google i na stronach współpracujących w ramach programu Google AdSense. Korzystając z linku poniżej: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout istnieje możliwość wyłączenia aktywności mierzonej przez Google Analytics,

    - Facebook Inc. (adres siedziby: Facebook Inc., 1601 S. California Ave. Palo Alto, CA 94304, USA) dla Facebook pixel służącego do śledzenia konwersji z reklam portalu Facebook, optymalizowania ich na podstawie zebranych danych i statystyk oraz budowania listy odbiorców ukierunkowanej na przyszłe reklamy.

§ 5 Uprawnienia Użytkownika

    1. Użytkownik, którego dane osobowe są przetwarzane ma prawo wglądu do swoich danych, ich uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania, czasowego lub stałego ograniczenia ich przetwarzania, żądania ich usunięcia. Wgląd, uzupełnienie, uaktualnienie, sprostowanie, ograniczenie przetwarzania, usunięcie danych odbywa się na podstawie żądania użytkownika przesłanego na adres poczty elektronicznej sklep@taniesianie.pl.
    2. Żądanie takie powinno zawierać imię i nazwisko użytkownika.
    3. Użytkownik zapewnia, że podawane lub publikowane przez niego w serwisie dane są poprawne.
    4. Dokładamy wszelkich starań, aby przetwarzanie danych osobowych użytkowników odbywało się w sposób zgodny z przepisami prawa. Jeżeli jednak użytkownik uzna, iż dopuściliśmy się naruszenia, ma prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).
Bestsellery
AK47 Auto
AK47 Auto
20,00 zł
BubbleGum Auto
BubbleGum Auto
20,00 zł
White Widow Auto
White Widow Auto
20,00 zł
Amnesia Haze Auto
Amnesia Haze Auto
20,00 zł
LSD Auto
LSD Auto
20,00 zł
Speed Auto
Speed Auto
22,00 zł
LSD
LSD
20,00 zł
Devil's Kiss Auto
Devil's Kiss Auto
20,00 zł
AK47
AK47
20,00 zł
White Russian Auto
White Russian Auto
20,00 zł
Nowe Nasiona Marihuany
Olej CBG 5% RQS 10ml
Olej CBG 5% RQS 10ml
227,00 zł
szt.
Olej CBG 2,5% RQS 10ml
Olej CBG 2,5% RQS 10ml
159,00 zł
szt.
Black Cherry Punch - PYRAMID SEEDS
Black Cherry Punch - PYRAMID SEEDS
86,00 zł
Olej konopny CHILL&RELAX, 50 ml
Olej konopny CHILL&RELAX, 50 ml
39,99 zł
szt.
Nebula II CBD - PARADISE SEEDS
Nebula II CBD - PARADISE SEEDS
111,00 zł
CBDrelief - PARADISE SEEDS
CBDrelief - PARADISE SEEDS
86,00 zł
CBDelight - PARADISE SEEDS
CBDelight - PARADISE SEEDS
86,00 zł
CBDream - PARADISE SEEDS
CBDream - PARADISE SEEDS
86,00 zł
CBDrelax - PARADISE SEEDS
CBDrelax - PARADISE SEEDS
86,00 zł
CBDenergy - PARADISE SEEDS
CBDenergy - PARADISE SEEDS
86,00 zł
CBDivine - PARADISE SEEDS
CBDivine - PARADISE SEEDS
86,00 zł
00 Kush Fast - 00 SEEDS BANK
00 Kush Fast - 00 SEEDS BANK
88,00 zł
Holy Snow - GREEN HOUSE SEEDS
Holy Snow - GREEN HOUSE SEEDS
30,00 zł
GH Amnesia - GREEN HOUSE SEEDS
GH Amnesia - GREEN HOUSE SEEDS
30,00 zł
Cherry Pie Fast - ADVANCED SEEDS
Cherry Pie Fast - ADVANCED SEEDS
27,00 zł
Amnesia Fast - ADVANCED SEEDS
Amnesia Fast - ADVANCED SEEDS
27,00 zł
Cherry Pie - ADVANCED SEEDS
Cherry Pie - ADVANCED SEEDS
27,00 zł
Auto Gorilla - 00 SEEDS BANK
Auto Gorilla - 00 SEEDS BANK
65,00 zł
Only CBD - EVA SEEDS
Only CBD - EVA SEEDS
77,00 zł
Gorilla Candy - EVA SEEDS
Gorilla Candy - EVA SEEDS
77,00 zł
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła?Załóż konto
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl